Registratie2.0: Prijzen van eenheden aanpassen Registratie2.0: Prijzen van eenheden aanpassen

Registratie2.0: Prijzen van eenheden aanpassen

Prijzen kunt u aanpassen via Instellingen (= tandwieltje) > Basisgegevens > Registratie eenheden. Eerst duidt u de eenheid aan waarvan u de prijs wenst aan te passen en u gaat naar het tabblad 'Prijsconfiguratie'. Daarna kan u de prijs aanpassen in het aangeduide veld:

Voor eenheden met meerdere  prijzen (vb maaltijden kleuter/lager) klikt u de eenheid aan. Ga eveneens naar de tab 'Prijsconfiguratie' en klik op 'Per prijsklasse'.

In het nieuwe venster dat tevoorschijn komt, kan per prijsklasse de prijs gewijzigd worden door in het veld 'Prijs' de prijs manueel aan te passen. Bevestig steeds met het "opslaan-icoon". Indien prijzen bij prijsklasses verwijderd moeten worden, dan kan dat via het vuilbakje.

De nieuwe prijzen zijn van toepassing op de registraties die vanaf heden moeten gebeuren.

Moeten de nieuwe prijzen ook toegepast worden op de reeds ingevoerde registraties, dan moet u een herberekening uitvoeren.

Deze herberekening gebeurt via Facturatie > Registraties herberekenen. Enkel de registraties die nog niet doorgestuurd zijn naar de Rekeningenmodule kunnen herberekend worden.

- Duid de periode en de eenheid aan.

- Klik vervolgens op de groene pijl.

- Er wordt een lijst gegenereerd met de registraties voor deze eenheid. De rode lijnen verwijzen naar registraties die herberekend kunnen worden. De kolom aantal verwijst naar de oude prijs. De kolom 'nieuw aantal' verwijst naar de nieuwe prijs.

- Klik links onderaan op 'selecteer alle afwijkende registraties', zodat alle rode lijnen aangevinkt worden.

- Klik daarna onderaan op de knop 'Herbereken geselecteerde registraties'.

- De melding 'Herberekening uitgevoerd' verschijnt op het scherm.