Vervaldag op de rekening aanpassen

De vervaldag van een rekening wordt bepaald door de betalingstermijn die aan de rekeninggroep is gekoppeld.

Via Rekeningen – rekeninggroep kunt u controleren welke betalingstermijn er aan uw rekeninggroep is gekoppeld:

Indien de rekeningen nog niet zijn doorgeboekt kunt u de vervaldag op de rekeningen nog aanpassen door de betalingstermijn aan te passen.
Dit kan op twee manieren:

1. U koppelt in bovenstaand scherm een nieuwe bestaande betalingstermijn aan uw rekeninggroep
  2. U past de betalingstermijn die u heeft gebruikt aan in de basisgegevens.
    Daarvoor gaat u naar Basisgegevens – betalingstermijnen.
    U selecteert de betalingstermijn die aan uw rekeninggroep is gekoppeld, brengt daar de nodige wijzigingen aan en bevestigt met het groene vinkje:

Ten slotte zal het systeem u bij het afdrukken van de rekeningen vragen of de vervaldag mag worden overschreven. U bevestigt met ‘Yes’: