Rekeningen aanpassen

Het aanpassen van een rekening kan enkel wanneer deze niet is doorgeboekt.

Onderstaand enkele mogelijkheden:

1. De rekening werd reeds doorgeboekt en er werden reeds afpuntingen gedaan op deze rekeninggroep:

U kunt werken met een creditnota om de correcte gegevens in het programma te zetten.

2. De rekening werd reeds doorgeboekt, maar er werden nog geen afpuntingen gedaan op deze rekeninggroep:

U kunt de doorboeking van de rekening ongedaan maken en daarna de correcte gegevens aanrekenen. Opgelet: een doorboeking ongedaan maken kan niet wanneer u een koppeling met Proacc of Exact heeft.

3. De rekening werd nog niet doorgeboekt:

U kunt de rekening aanpassen aan de hand van onderstaand stappenplan

Download pdf: