Verstuurde studiebewijzen controleren (BO) Verstuurde studiebewijzen controleren (BO)

Verstuurde studiebewijzen controleren (BO)

Om te controleren of alle studiebewijzen correct verwerkt werden in Discimus, kan u de 'omgekeerde bewerking' doen, namelijk het raadplegen van de studiebewijzen die gekend zijn in Discimus.

Het raadplegen van de studiebewijzen uit Discimus gebeurt via het menu-item Discimus > Studiebewijzen > Raadplegen.

De allereerste keer dat er voor een bepaalde school én een bepaald schooljaar geraadpleegd wordt krijgt u onderstaand scherm te zien:

De volgende melding verschijnt: “Er zijn nog geen raadplegingen gebeurd. Klik op de knop ‘Vernieuwen’ om de studiebewijzen te raadplegen uit Discimus”.

Van zodra u op ‘Vernieuwen’ klikt zal het systeem de studiebewijzen uit Discimus ophalen. Dit kan mogelijk enige tijd duren.

Zodra het systeem klaar is met het ophalen van studiebewijzen, zal u een lijst krijgen met alle gekende studiebewijzen in Discimus. U mag erop rekenen dat alles wat hier wordt weergegeven, correct verwerkt is in Discimus. De gegevens worden immers rechtstreeks uit Discimus opgehaald.

Noot: Indien u rechtsboven een waarschuwing krijgt over het ontbreken van studiebewijzen in Discimus voor alle leerlingen uit de andere leerjaren, mag u deze melding negeren. Voor deze leerlingen moet uiteraard geen studiebewijs worden verstuurd.