Verstuurde studiebewijzen controleren (BO) Verstuurde studiebewijzen controleren (BO)

Verstuurde studiebewijzen controleren (BO)

Om te controleren of alle studiebewijzen correct verwerkt werden in Discimus, kan u de 'omgekeerde bewerking' doen, namelijk het raadplegen van de studiebewijzen die gekend zijn in Discimus. 

Het raadplegen van de studiebewijzen uit Discimus gebeurt via het menu-item Discimus > Studiebewijzen > Raadplegen.

mceclip5.png

 

De allereerste keer dat er voor een bepaalde school én een bepaald schooljaar geraadpleegd wordt krijgt u onderstaand scherm te zien:

mceclip6.png
De volgende melding verschijnt: “Er zijn nog geen raadplegingen gebeurd. Klik op de knop ‘Vernieuwen’ om de studiebewijzen te raadplegen uit Discimus”.

Van zodra u op ‘Vernieuwen’ klikt zal het systeem de studiebewijzen uit Discimus ophalen. Dit kan mogelijk enige tijd duren.

mceclip7.png

 

Zodra het systeem klaar is met het ophalen van studiebewijzen, zal u een lijst krijgen met alle gekende studiebewijzen in Discimus voor het aangemelde schooljaar. U mag erop rekenen dat alles wat hier wordt weergegeven, correct verwerkt is in Discimus. De gegevens worden immers rechtstreeks uit Discimus opgehaald.

mceclip9.png

 

Noot: Indien u rechtsboven een waarschuwing krijgt over het ontbreken van studiebewijzen in Discimus voor alle leerlingen uit de andere leerjaren, mag u deze melding negeren. Voor deze leerlingen moet uiteraard geen studiebewijs worden verstuurd.