Geregistreerd persoon: BR_00144 - Geregistreerd Persoon mag geen associatie hebben met een Uniek Persoon met BISnummer gecreëerd verschillend van JA. Geregistreerd persoon: BR_00144 - Geregistreerd Persoon mag geen associatie hebben met een Uniek Persoon met BISnummer gecreëerd verschillend van JA.

Geregistreerd persoon: BR_00144 - Geregistreerd Persoon mag geen associatie hebben met een Uniek Persoon met BISnummer gecreëerd verschillend van JA.

De volledige fout: 

BR_00144: Fout tegen bedrijfsregel. Geregistreerd Persoon mag geen associatie hebben met een Uniek Persoon met BISnummer gecreëerd verschillend van JA.

 

Over de fout:

De cursist is initieel ingegeven zonder INSZ-nummer en krijgt deze GP (geregistreerd persoon) de status op te zoeken bij Davinci. Op dat moment is het toegestaan dat Informat nog bijkomende of gecorrigeerde persoonsinformatie doorstuurt onder de vorm van een wijzig GP-signaal.
Eenmaal een link is gelegd tussen de GP en UP, mag dat niet meer.

Deze fout is het gevolg van Informat die een wijzig-GP heeft verstuurd nadat Davinci de link heeft kunnen leggen tussen GP en UP, n.a.v. de gebruiker die (kort) na het toevoegen van de cursist nog een INSZ-nummer heeft ingebracht.
Pas als Informat weet dat Davinci de link heeft kunnen leggen, gaat het programma dit signaal schrappen wanneer die terug in de wacht is gezet.

 

Hoe dit oplossen:

  • Zoek deze persoon op in het menu Gegevensuitwisseling > Davinci > Signalen raadplegen rubriek geregistreerd persoon.
  • Verwerk de status d.m.v. de gele pijl.
  • Verwijder de fout in het foutencentrum zodat het opnieuw doorgestuurd wordt.

Als de cursist in kwestie niet te vinden is in overzicht bij gegevensuitwisseling, kunt u ook deze alternatieve werkwijze gebruiken:

  • Zoek deze persoon op bij cursisten - consulteren, en ga naar het tabblad personalia.
  • Raadpleeg de UP (uniek persoon) van deze cursist met het icoontje naast het rijksregisternummer.
  • Verwijder de fout in het foutencentrum zodat het opnieuw doorgestuurd wordt.