Studiebewijs: BR_01790 - Het evaluatieresultaat van de Plaatsing is verschillend van GESLAAGD. Studiebewijs: BR_01790 - Het evaluatieresultaat van de Plaatsing is verschillend van GESLAAGD.

Studiebewijs: BR_01790 - Het evaluatieresultaat van de Plaatsing is verschillend van GESLAAGD.

De volledige fout:

BR_01790: Fout tegen bedrijfsregel. Het evaluatieresultaat van de Plaatsing is verschillend van GESLAAGD.

 

Het probleem:

In Davinci staat de cursist met zijn/haar inschrijving nog niet gezien als 'geslaagd'.

 

Hoe dit oplossen:

Controleer de plaatsing van de cursist in de historiek van DaVinci. 

In de kolom Resultaat moet G (geslaagd) vermeld worden.

resultaat.png

Indien dit niet het geval is:

1) controleer of de plaatsing in het foutencentrum staat en los het probleem op;

2) kijk na waarom het resultaat niet doorgestuurd wordt.

Dit kunnen mogelijke oorzaken zijn:

  • valt de stopdatum van de cursist eerder dan de einddatum van de cursist dan wordt het resultaat niet doorgestuurd.
  • controleer of er bij Organisatie > Modulaire opleidingen > Afdelingen in het tabblad Periodes bij de examenperiode staat aangevinkt dat het het eindresultaat bepaalt.

eindresultaat.png

Indien het niet stond aangevinkt moet u nadien bij Puntenbeheer > Rapporten > Overzicht > Overzicht modulair de module selecteren en voert u cursist per cursist een herberekening uit. Dit zorgt ervoor dat het resultaat opnieuw doorgestuurd wordt.

  • controleer bij Puntenbeheer > Rapporten > Aanmaken > Aanmaken modulair of er bij de status van de examenperiode van de module een groen vinkje staat.rapport.png
    Indien dit niet zo is klikt u bovenaan op de knop Berekenen. Daarna moet er bij de status een groen vinkje komen.rapport2.pngNadien gaat u bij Puntenbeheer > Rapporten > Overzicht > Overzicht modulair de module selecteren en voert u cursist per cursist een herberekening uit. Dit zorgt ervoor dat het resultaat opnieuw doorgestuurd wordt.

 

Opgelet: Los van het opnieuw doorsturen van het resultaat, bestaat de kans ook dat de plaatsing in het foutencentrum staat. Controleer daarom zeker ook uw foutencentrum bij de plaatsingen! Het spreekt voor zich dat u eerst die fout moet oplossen, alvorens u het studiebewijs verstuurd krijgt.