Scanner aankopen & installeren / Scanner initialiseren Scanner aankopen & installeren / Scanner initialiseren

Scanner aankopen & installeren / Scanner initialiseren

Informat levert geen hardware. De scanner die momenteel reeds volledig geïntegreerd is in ons pakket is de opticon OPN-2001.

Deze kan besteld worden via https://opticon.shop/data-collectors/companion-scanners/opticon-opn-2001/. Het staat u echter vrij een ander type scanner te gebruiken. Alle scanners die een bestand kunnen genereren met naast de barcode ook een datum en tijd kunnen ingelezen worden.

Voor het opstarten van deze scanners moeten drivers worden geïnstalleerd. Deze software kan u via deze link downloaden https://opticon.com/product/opn-2001/ (usb drivers onder software).

Ook dient u vóór het eerste gebruik de scanner te initialiseren. Dit is nodig om het tijdstip van de scanner correct te stellen met het tijdstip van uw computer alsook zorgt dit ervoor dat de scanner de juiste barcodes kan herkennen.  Bij iedere wijziging aan de barcodes is het aan te raden om de scanner te initialiseren. Hou er wel rekening mee dat het initialiseren van een scanner automatisch inhoudt dat deze leeggemaakt wordt. Het is dus van belang om, indien van toepassing, de data die op uw scanner staat eerst in te lezen alvorens uw scanner te initialiseren.


Dit initialiseren doet u door de scanner met de meegeleverde USB-kabel te verbinden met uw computer. In iRegistratie selecteert u het menu-item Registratie > Registreren vanuit > Initialiseren scanner (Opticon).

Wanneer de scanner biept, dan is deze geïnitialiseerd.

Nadat alle bovenstaande stappen doorlopen zijn, kan u aan de slag met uw scanner.